Kontakta oss 08-551 710 60

Måla parkeringsrutor, parkeringslinjer och p-rutor

Är det dags för renovering av parkeringsplatsen eller är du i fart med att ordna parkeringsplatserna utanför din nya lokal? Oavsett ändamål är det vanligt att parkeringsrutorna som skapar ordning på parkeringen antingen inte finns där från början, eller är utslitna. Vi hjälper dig med linjemålning för parkeringsrutor och parkeringslinjer och ser till så att jobbet blir väl genomfört.

Lagar och regler för parkeringsrutor

Så vilka regler och lagar måste man förhålla sig till när det gäller linjemålning av p-rutor? Ja, man får faktiskt inte gå ut med färgen och måla hur som helst. När det kommer till linjemålning handlar det ofta om måttet på själva ytan. Standardmåttet på en parkeringsruta är 2,5 x 5 meter men det finns undantag. Det är inte emot reglerna att gå ner till 2,3 meter, vilket kan passa dig som har en mindre parkering, även om rekommendationen är 2,5 meter.

På en parkeringsplats vill du inte heller ha för trångt bakom bilen, när du ska köra ut. Därför måste du ha minst 6 meter fri yta bakom bilen. Håller du dessa mått så behöver du inte oroa dig. 

På offentliga platser finns det massor med regler och bestämmelser som du hittar på Boverket. För privata parkeringar räcker det ofta att hålla koll på måtten. Hör av dig till oss, så berättar vi mer om just din parkeringsplats.

Ta bort parkeringslinjer - och fräscha upp parkeringen

Ska du använda den gamla parkeringsplatsen till något annat och behöver ta bort de slitna gamla parkeringslinjerna? På Vägmarkeringar.se både målar vi och tar bort linjer. För att ta bort en parkeringslinje behövs ofta någon typ av maskin som kan fräsa bort färgen. Vi jobbar med att ta bort både mindre vägmarkeringar och långa sträckor. 

 

Vanliga frågor om parkeringslinjer

Hur målar man parkeringsrutor?

Börja alltid med att mäta ut storleken på p-rutorna för att göra ytan så anpassad som möjligt. Se till att arbeta utifrån de mått som finns och börja därefter markera upp var du sedan ska måla. Vid målning av mindre parkeringsplatser är det möjligt att utföra arbetet själv, men för att få arbetet så väl utfört som möjligt kan du anlita en professionell linjemålare som har tillgång till rätt maskiner och produkter. På så sätt får du skarpa, tydliga och hållbara linjer. 

Vi arbetar med miljögodkänd färg och miljögodkända maskiner.

Hur stor är en normal parkeringsruta?

Standardmåttet på en parkeringsruta är 2,5 x 5 meter men det du bryter inte mot reglerna att genom att gå ner till 2,3 meter, vilket kan passa dig som har en mindre parkering. Rekommendationen är dock 2,5 meter så att det ska finnas gott om svängrum och yta för bilarna.

Kontakta oss för offert!

Se referensjobb