Kontakta oss 08-551 710 60

Asfaltsmålning för förskola och skolgårdar

En skolgård eller en förskolas uteplats är till för lek, bus och hög energi. Med linjemålning på skolgården kommer du långt och kan skapa grunden till basketplan, hopphage, fotbollsplan, kingruta, fia med knuff med mera. Det finns med andra ord massor du kan göra när det kommer till asfaltsmålning på förskola och skolgård. 


Kraven på linjemålning vid skolgårdar är inte bara att linjerna och dekorativa termoplasten ska vara slitstarka, det ställs även krav på trygghet och säkerhet – något som kan skapas relativt enkelt med tydlig och planerad linjemålning. Som ett komplement till trygghetscertifierade lekställningar, redskap och annat spelar linjemålning en viktig roll när det kommer till hänvisning och av specifika aktiviteter. 

Så används linjemålning på skolgårdar och förskolor


Du har säkert egna minnen från skolgården, när ni spelade fotboll, hoppade hage eller när du som liten lekte med vännerna i en så kallad sifferorm på marken. Linjerna som utgör olika typer av spelplaner tas ofta för givet, men faktum är att de är givna inslag på skolgårdar i hela landet. I vissa fall är linjerna till och med obligatoriska, till exempel i idrottshallar osv för att skolans idrott- och hälsomål ska kunna uppfyllas. 


Användningsområdena för markmålning är oändliga och beroende på skolgården eller lekplatsens storlek kan man anpassa linjerna.


Nedan listar vi några av de allra vanligaste uppdragen vi har när det gäller att måla på asfalt på förskola och skolgårdar. 

Olika sportplaner

Basketplaner, fotbollsplaner och innebandyrinkar är några exempel på platser där tydliga linjer behövs målas på asfalt för att de som spelar ska kunna följa regler. Vi är precisa i vår uppmätning och målar alla linjer som behövs för att barnen ska kunna anordna fartfyllda och roliga matcher och lekar. 


Hopphagar

En klassisk hopphage hittas på nästan varje skolgård och är även en av de vanligaste markmålningarna som utförs på asfalt på en förskola. Hopphagen tenderar att användas flitigt och med slitstark, färgrik decomark linjemålning varar den för många årskullar. 

Sifferormar

Sifferormen är, precis som det låter som, en ormformad figur med siffror som kombinerar lek och lärande där barnen kan hoppa mellan siffrorna och göra olika räknekombinationer. 

Fia med knuff

Klassikern Fia med knuff är fortfarande ett populärt spel bland barn på skolgårdar och förskolor eftersom det går att spela interaktivt, där man själv är en av spelpjäserna. Med asfaltsmålning får du en plan där barnen själva kan slå tärningar och flytta sig själva som spelpjäser. 

Kingruta

En favoritlek bland många barn är rutspelet King Out, där man som spelare ska få bollen att studsa på sina motspelares rutor, varpå de slås ut. En korrekt uppmätt kingruta tillhör några av de vanligare uppdragen vi utför på skolgårdarna i landet. 

Löparbanor

Att barn har spring i benen är ingen nyhet och för att springa av sig kan det vara kul att leka friidrottare och ha olika typer av springtävlingar. Med linjemålning kan delar av skolgården eller förskolegården förvandlas till löparbanor och andra sportområden där barnen kan vara extra aktiva. 

Övergångsställen

En annan typ av asfaltsmålning på förskola är övergångsstället, som kan användas för träning inför det riktiga övergångsstället. På så sätt kan barnen träna på att titta vänster och höger i total säkerhet innan de tränar med förskolepersonalen på de riktiga gatorna. 


Behöver du asfaltsmålning på skolgård eller förskola? Ta hjälp av Vägmarkeringar i Järna AB.

Kontakta oss för offert!

Se referensjobb