Kontakta oss 08-551 710 60

Linjemålning med fokus på kundnöjdhet, natur och arbetsmiljö

Vi tar ofta för givet alla samhällets linjer, om de så är i trafiken, på skolgårdar, på fotbollsplanen eller på arbetsplatsen. Bakom alla dessa linjer finns ett noggrant utfört arbete som ständigt är under utveckling.

Hos oss på Vägmarkeringar i Järna har vi mångårig erfarenhet i branschen och jobbar alltid för att erbjuda våra kunder trygghet och säkerhet. Våra kunder finns inom staten, kommunen eller den privata sektorn och vi arbetar ständigt utifrån höga målsättningar, både när det kommer till kundnöjdhet och hållbarhet. Vi innehar självfallet alla nödvändiga certifikat.

Linjemålning och miljö

När vi utför linjemålning gör vi det med stort fokus på miljö och natur. För oss är det självklart i en tid då det krävs att alla tar sitt ansvar när det kommer till de stora miljöutmaningar vi står inför. År 2016 inledde vi ett omfattande miljöarbete och vi arbetar idag med miljöklassade färger och annat material. Det långsiktiga målet är att helt och hållet fasa ut fossila bränslen för att istället fortsätta investera i nya miljögodkända maskiner och fordon som drivs av innovativ och ny teknik.

När du väljer att anlita Vägmarkeringar i Järna, anlitar du ett företag som kvalitetscertifierat sin verksamhet, både när det kommer till miljö och arbetsmiljö.

Linjemålning i trafiken

Med ett vägnät i Sverige bestående av nästan 220 000 kilometer väg finns det ett stort behov av linjemålning, både på statliga och privata vägar. Nästan hälften av vägarna är statliga, vilka alla är linjemålade. Men behovet av linjemålning finns även på de cirka 50 000 kilometer kommunala vägnäten och i vissa fall även på privata vägar, som ofta hittas på landsbygden på privat mark och skog. 

Linjemålning är en avgörande faktor för trafiksäkerheten och således är det av yttersta vikt att arbetet utförs professionellt av vägmålare. Det finns flera olika typer av vägmålning varav den klassiska vita linjen som delar av vägen så att trafikanterna undviker mötande trafik är den som många tänker först på, längsgående linjer. Men som linjemålare målar man alla vägmarkeringar som utgörs på asfalten, även parkering, stoppmarkeringar och markering av vägren till exempel.

Den största delen av jobbet är att underhålla befintliga vägmålningar på grund av slitage av både mycket trafik och väder.

Linjemålning utförs av specialanpassade maskiner som använder sig av sprayfunktion som sprayar markeringarna längs asfalten med högt tryck. Det ställs höga krav på färgen som används så att man kan säkerställa att den klarar av högt slitage, men även att den följer vissa miljökrav. Linjemålning kan även utföras med termoplastiskt massa där man främst med hjälp av en skopa lägger ut kokande plastmassa, detta gör man främst på övergångsställen men även bl.a på parkeringar, cykelvägar och bilvägar.

Linjemålning inomhus - i sporthallar och idrottsanläggningar

Det är inte endast vägar och parkeringsplatser som använder sig av linjemålning. De tusentals idrottsanläggningar och sporthallar som finns i Sverige målas också för att märka ut målområden, mittpunkter och andra viktiga funktioner som krävs för att olika sporter ska kunna utövas.

Som publik tar man linjerna ofta för givet, men faktum är att ett noggrant och välplanerat jobb ligger bakom varje professionell idrottsanläggnings linjer, både utomhus och inomhus. Linjemålning är A och O för de allra flesta sporter som utförs på en spelplan eller en löparbana och utan precisa linjer skulle många sporter bli omöjliga att utföra och titta på.

Linjemålning på skolgårdar, lekplatser och arbetsplatser

Men linjemålning sker också på mindre allvarliga, men ack så viktiga platser såsom skolgårdar, förskolor och lekplatser. En skolgård kanske ska ha en ny basketplan, hopphage, King-ruta, en uppgraderad fotbollsplan med ordentliga straffområdeslinjer, mittlinje och sidlinjer eller varför inte en upplinjerad bandyplan?

Oavsett vad linjerna ska användas till så utför vi linjemålning utifrån beställarens önskemål med stort fokus på service. I den här miljön använder vi oss av främst slittålig färg som grundas på en miljövänlig plastmassa som enkelt står emot springande barn, studsande bollar och släpande skor.

Anlita oss

Här på hemsidan kan du kika in och se exempel på arbeten under fliken referenser, samt få en överblick av våra kunder inom den privata sektorn. Där hittar du några av landets ledande företag inom olika branscher.

Hör av dig till oss för att få en offert på info@vagmarkeringar.se.

Kontakta oss för offert!